Økonomi

– For meg var OBOS-banken et lett valg

Da banken hans annonserte at Apple Pay var på vei ut, bestemte Martin Koksrud Bekkelund seg for det samme. Valget av ny bank falt da på OBOS-banken – av flere grunner.

Da det ble klart at Sbanken skal slutte med Apple Pay, fikk OBOS-banken nesten ti ganger så mange nye kunder som på en normal dag. En av dem var Martin.

– Hovedpoenget med å bytte bank er at jeg vil ha en bank som bryr seg mer om kundene enn de gjør om sin egen markedsposisjon. At DnB fjernet Apple Pay fra Sbanken er et tydelig signal på nettopp dette, sier Martin Koksrud Bekkelund.

Byttet bank

Han har jobbet med store og små teknologi- og digitaliseringsprosjekter i IT-bransjen i over 20 år, både som konsulent, prosjektleder og leder, og nå driver han sitt eget selskap. Han har også en privat blogg der han skrev et blogginnlegg om hvorfor han valgte å bytte bank – og det skapte engasjement.

– Mange er lojale og trofaste til banken de allerede har til tross for at betingelsene er dårligere, men etter dette innlegget fikk jeg meldinger om at folk var enige og kjente seg godt igjen i det jeg skrev. Jeg er opptatt av konkurranse i bankmarkedet, og synes det er uheldig med for store aktører, da dette fører til redusert innovasjon, dårligere tjenester og høyere priser.

Folk burde bytte bank oftere – det kan være mye penger å spare på det. Det er dessuten enkelt å bytte, sier Bekkelund som i innlegget forklarer enkelt hvordan du går fram, steg for steg.

Gode betingelser, funksjonalitet og brukervennlighet er noen av grunnene til at Martin Koksrud Bekkelund har byttet til OBOS-banken.

Gode betingelser, funksjonalitet og brukervennlighet

Så hva er det egentlig som er så genialt med Apple Pay som gjør at folk bytter bank i disse dager? Apple Pay er en tjeneste for mobilbetaling, og den erstatter fysiske betalingskort og kontanter med en metode som er enkel, trygg, sikker og helt privat.

Veldig mange har blitt glad i den smarte tjenesten, og svært mange Sbanken-kunder reagerte med frustrasjon og sinne da de mottok nyheten om at kundeforholdet automatisk blir flyttet over til DnB, som ikke tilbyr Apple Pay. Dette var også en av flere grunner til at Bekkelund byttet til OBOS-banken.

Slik bytter du til OBOS-banken

– For meg var OBOS-banken et lett valg. Jeg har ikke brukt lommebok på fire år takket være Apple Pay, og det kan jeg nå fortsette med. I tillegg har banken konkurransedyktige priser, god funksjonalitet og en åpenbar vilje til å utvikle sine tjenester basert på kundenes behov. Jeg er veldig fornøyd med OBOS-banken, og det er vår nye familiebank.

Martin Koksrud Bekkelund byttet bank av flere årsaker, og oppfordrer flere til å vurdere om de er fornøyd med tjenestene og prisene banken deres tilbyr.
– Jeg har ikke brukt lommebok på fire år takket være Apple Pay, sier Martin.
Apple Pay, gratis bankkort og lønnskonto med god rente er noen av grunnene til at Martin bruker OBOS-banken.

– Vi slutter ikke med Apple Pay

Alle kan bli kunde i OBOS-banken. Men for å få de beste betingelsene, som gratis bankkort og gode rentebetingelser, må du være medlem i OBOS. Det koster 200 kroner i året og gir en rekke fordeler som medlemmene sparer penger på.

Martin Koksrud Bekkelund har vært medlem i over 20 år.

– Jeg ble medlem i OBOS da jeg lette etter min første leilighet for mange år siden. Jeg har faktisk aldri benyttet medlemskapet når jeg har kjøpt bolig, men jeg syntes det er en liten kostnad for å få fordelene, som for eksempel forkjøpsrett. En dag får kanskje barna mine bruk for medlemskapet.

Flere norske digitalbanker som tilbyr Apple Pay, har merket stor pågang av nye kunder, blant annet OBOS-banken.

– Du kan være trygg på at vi ikke kommer til å slutte med Apple Pay, uttalte administrerende direktør i OBOS-banken, Øistein Gamst Sandlie i da kundeflukten fra Sbanken ble omtalt i Nettavisen tidligere i år.

Gode grunner til å velge OBOS-banken