Hopp til innhold

OBOS-banken hever innskuddsrentene

Hever renten på innskudd med inntil 0,38 prosentpoeng.

Publisert:
tirsdag 20. august 2024

Beste rente på innskudd vil etter hevingen være på 5,00 prosent.

- Vi har besluttet å heve rentene på de fleste innskuddsproduktene våre. Bankene har nå meget gode rentemarginer, og banksektoren har godt med spillerom for å gi kundene bedre betingelser, sier administrerende direktør i OBOS-banken Øistein Gamst Sandlie.

Rentehevingen trer i kraft fra 9. september.

- Vi registrerer at høy konkurranse om boliglånskundene har tatt bankenes utlånsmarginer ned mens innskuddsmarginene er på rekordhøye nivåer. Her må innskuddskundene følge godt med da det kan være tusenlapper å tjene på å velge riktig bank. Det er også viktig å velge riktig innskuddsprodukt da mange banker kun har gode innskuddsrenter på enkelte spissprodukter og for enkelte kundegrupper, sier Sandlie.

Rentene på utlån holdes samtidig uendret, og beste boliglånsrente ligger nå på 5,24 prosent.

- Bevegelsene i bankmarkedet er store for tiden. Konkurransen om kundene spisser seg til, og vi har et sterkt fokus på å ha konkurransedyktige på betingelser, sier Sandlie videre.

OBOS-banken har så langt i år opplevd en sterk kundetilstrømming, med 50 prosent flere nye bankkunder enn på samme tid i fjor.

Relaterte

Foto av en ung gutt som får kreftbehandling i regi av årets TV-aksjon.

OBOS støtter årets TV-aksjon

Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen med slagordet: «Sammen for små helter» . OBOS oppfordrer alle til å åpne døra med et smil.
Oversikt over Ulven

OBOS på Arendalsuka 2024

OBOS deltar i flere arrangementer under Arendalsuka 12. til 16. august 2024. Her finner du oversikten.