Hopp til innhold

Idrettslag og kulturtilbud får millionstøtte til jul

274 tiltak for barn og ungdommer får til sammen 5,3 millioner kroner fra OBOS til jul. Det skal bidra til at enda flere får mulighet til å delta på aktiviteter i nærmiljøet sitt.

Publisert:
torsdag 12. desember 2024

Høstens tildeling av penger fra ordningen OBOS gir tilbake vil komme over 100 000 barn og ungdommer til gode.

Dette er den andre av årets to tildelinger. Det betyr at over 500 korps, kor, idrettslag og andre frivillige tilbud i år får over 12 millioner kroner, penger som som skal gjøre det litt lettere å skape gode aktiviteter.

– Det er ingen tvil om at mange fortsatt sliter økonomisk, det ser vi av de mange søknadene vi har fått. Dyrtiden gjør at mange foreldre sliter med å finne penger til å la barna sine delta på de aktivitetene de ønsker. Og mange lag og foreninger forsøker å gi et så billig og bra tilbud som mulig, men opplever at de ikke strekker til. Vi forsøker å gjøre det litt lettere ved å bidra til at terskelen for å delta blir så lav som mulig, sier sponsorsjef Rasmus Aarflot i OBOS.

Støtten er bare en liten del av det samlede samfunnsbidraget. Inntil 10 prosent av overskuddet går hvert år til ulike samfunnsnyttige formål. Siden 2016 har OBOS satt av rundt 1,4 milliarder kroner til dette, og bare i år 105 millioner kroner.

Mest til Oslo-området

Over to millioner kroner av høstens støtte fra den søknadsbaserte delen av OBOS gir tilbake går til 101 lag og foreninger i Oslo, mens 54 tilbud til barn og ungdommer i Akershus deler på drøyt en million kroner.  

OBOS er spesielt opptatt av å bidra til aktiviteter i områder med mange medlemmer, derfor går mye av pengestøtten til frivilligheten i de delene av landet hvor OBOS bygger mest og hvor mange av de over 500 000 medlemmene bor.    

Dette går pengene til

Felles for alle som har fått støtte, er at pengene skal bidra til å styrke oppvekstmiljøene og forebygge utenforskap. Mange av søkerne har da også trukket spesielt fram at de ønsker å bruke pengene på å senke den økonomiske terskelen for å delta. Mange vil også bruke tilskuddet til å kjøpe inn nødvendig utstyr. Og det står høyt på lista for mange å bruke pengene på cuper, konserter og andre arrangementer i lokalmiljøet.

– Det er et enormt engasjement og stor dugnadsånd blant frivillige i idretten og kulturlivet. De fortjener all den støtten de kan få for å skape liv mellom husene, sier Aarflot.

OBOS Samfunnsarena

I årene fremover ønsker OBOS å ta et enda større samfunnsansvar i samarbeid med frivilligheten. Tilgang på gode lokaler og aktivitetsarenaer blir ofte pekt på som mangelvare i nye byutviklingsprosjekter, og i Oslo står mange bydeler foran store offentlige kutt som rammer fritidsaktiviteter for barn og ungdommer.

I tillegg til å dele ut penger til en lang rekke foreninger og lag, har OBOS derfor etablert det ikke-kommersielle selskapet OBOS Samfunnsarena. Et av de første større tiltakene er å bygge opp Mortensrud gård sør i Oslo til aktivitetssenter for lokalbefolkningen i forkant av den planlagte boligbyggingen på Mortensrud. I Nydalen planlegges det også et stort aktivitetssenter i forbindelse med at det skal bygges mange nye boliger der.

Relaterte

OBOS-prisene litt ned i desember

Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt med 0,2 prosent fra november til desember. På landsbasis gikk prisene ned 1,1 prosent.

Milliondryss til julebukk-kampanje

OBOS gjør sitt for å forsterke julebukk-tradisjonen denne romjulen. Barn og unge som går julebukk kan søke og vinne 10.000 kroner til sin lokale forening eller lag.