Hopp til innhold
Hverdag
  1. Forside
  2. Temasider
  3. Hverdag
  4. – Jeg drømmer om å sette Magnus Carlsen i sjakkmatt

– Jeg drømmer om å sette Magnus Carlsen i sjakkmatt

– Det sies at barn ikke klarer å konsentrere seg lenger, men når de får noe som fenger, kan de sitte kjempelenge, sier Torstein Bae, sjakktrener i Rustad Barnesjakklubb. Her kjempes det intenst om brikkene hver uke.

Bilde av flere barn og ungdom i Rustad Sjakklubb som møtes for å spille sjakk.

– Sjakk er en slags vitenskap. Her lærer barna å studere triks, avdekkere, gafler, åpninger og sluttspill, sier sjakkspiller og sjakktrener Torstein Bae i Rustad barnesjakklubb.

Det er full aktivitet på Rustad skole denne ettermiddagen. Hver tirsdag samles nemlig medlemmene her for å spille sjakk og ha det gøy. Klubben har rundt 60 medlemmer og de fleste medlemmene er fra seks til 14 år. Bjørn (6) er en av de yngste.

– Jeg har spilt sjakk siden jeg var tre år. Jeg liker å ta brikkene til folk, og synes det er morsomt å vinne partier for da kommer jeg ett hakk høyere i nivå, forteller Bjørn.

Jeg drømmer om å sette Magnus Carlsen i sjakkmatt. Pappaen min har gjort det på PC-en, sier Bjørn (6) fornøyd.

Søk om støtte til ditt lag eller din forening innen 15. oktober 2024

Bilde av en gutt som er medlem i Rustad Barnesjakklubb som konsentrer seg om neste trekk.

Rustad Barnesjakklubb samles hver tirsdag for å spille sjakk og ha det gøy.

En av ungdommene i Rustad Barnesjakklubb har akkurat gjort sitt siste trekk.

De søkte og mottok støtte fra OBOS gir tilbake i 2023. Pengene ble brukt til å lage klubbgensere.

Bilde av sjakktrener Torstein Bae i en grønn t-skjorte med logoen til Rustad Sjakk på brystet.

– Klubbgensere bygger klubbidentitet og stolthet, og vi bruker dem på turneringer, samt at barna bruker dem skolen og fritiden, forteller trener Torstein Bae.

Begraver seg i mysterier

En annen som liker å ta brikkene til folk, er sjakkspiller Torstein Bae. Bae er kjent som sjakk-kommentator på NRK, og han er en av trenerne i Rustad barnesjakklubb. Han skjønner godt hvorfor barna liker å spille sjakk.

– Det som er gøy med sjakk, er at du kan pønske, forske og begrave deg i mysterier. Du blir aldri utlært! Sjakk er en slags vitenskap som barn også kan kaste seg inn i, og det fenger mange unger i området, forteller han entusiastisk.

Sjakk er en flott og spennende aktivitet. Du kan bruke hue og samtidig ha det sosialt med venner, og så er det jo moro med konkurranse, da.

– Det sies at barn ikke klarer å konsentrere seg lenger, men når de får noe som fenger, kan de sitte kjempelenge og holde på med sjakk. Barna lærer å sitte i ro og konsentrere seg når de spiller sjakk, mener Bae.

– Sjakk er en slags vitenskap. Her lærer barna å studere triks, avdekkere, gafler, åpninger og sluttspill, sier sjakkspiller og sjakktrener Torstein Bae i Rustad barnesjakklubb.

Gratis tilbud til alle

Torstein Bae er stolt over at tilbudet deres er gratis og at økonomi dermed ikke er en barriere for å delta og spille sjakk i Rustad barnesjakklubb. Du trenger heller ikke å kunne sjakk fra før. Her tilbyr de opplæring og spill på flere nivåer.

– Rustad barnesjakklubb er en nabolagsklubb som ønsker å bidra positivt til lokalmiljøet. Det er gratis å delta, og en grunn til det er at vi har fått støtte av OBOS. Vi søkte og mottok støtte fra OBOS gir tilbake i 2023. Pengene har vi brukt til å lage klubbgensere, forteller han:

– Klubbgensere bygger klubbidentitet og stolthet, og vi bruker dem på turneringer, samt at barna bruker dem skolen og fritiden. Vi er veldig glade for at vi fikk denne støtten fra OBOS, forteller Bae.

Nærbilde av et sjakkbrett.

Rustad barnesjakklubb er en nabolagsklubb som ønsker å bidra positivt til lokalmiljøet.

Bilde av en gutt som spiller sjakk.

Du trenger heller ikke å kunne sjakk fra før. Her tilbyr de opplæring og spill på flere nivåer.

Bilde av den grønne klubbgenseren med OBOS-logo på ryggen.

– Mitt forbilde er pappa. Han har slått Magnus Carlsen i sjakk på PC-en, forteller Bjørn (6).

Søk om støtte!

Nå er det klart for en ny runde med OBOS gir tilbake, hvor lag og foreninger kan søke om støtte og midler til alle typer arrangementer og initiativ. Tiltak rettet mot barn og unge blir prioritert.

– I OBOS er vi opptatt av å sikre støtte til en rekke gode formål innen idrett, kultur, humanitært arbeid og andre sosiale tiltak. Vi brenner for å støtte gode lag og foreninger som hver dag jobber for å hindre utenforskap, skape varig aktivitet, bygge opp under sosial inkludering, mangfold og senke barrieren for deltagelse – enten det skyldes økonomi eller andre forhold, sier sponsorsjef i OBOS, Rasmus Aarflot.

I 2023 ga OBOS støtte til over 500 foreninger og idrettslag. Kanskje det er deres tur neste gang?

Søk støtte til din forening

  • Caroline Korsvoll: Tekst
  • Jonas Lisether: Foto

Publisert:

Sist endret:

Relaterte artikler

  • Smash, serve og samhold

    Hverdag

    Med NM-gull og internasjonale ambisjoner leder Michael an i Fornebu Bordtennisklubbs satsing. Klubben opplever rekordstor pågang og bygger et sosialt miljø for alle aldersgrupper.

  • Sterkere sammen

    Hverdag

    For å motvirke frafall i jentefotballen samler Union Bærum Kvinner spillere fra fire rivaliserende klubber. Resultatet er bedre treninger, flere venner og mer moro på fotballbanen.

  • – Det skulle bare mangle at 100-årsjubileet vårt markeres på storartet vis

    Hverdag

    En vellykket feiring har god effekt på bomiljøet. På Jessenløkken markerer de 100-årsjubileet med gatefest.