OBOS – en viktig støttespiller!

OBOS støtter flere arenaer innenfor kultur, sport og humanitært arbeid, og vi er nøye på at sponsorstøtten kommer medlemmene til gode. Vi har også som mål å støtte positive miljøtiltak i medlemmenes boområder, samt bidra til positive oppvekstvilkår for barn og unge.

Glad skijente under Barnas holmenkolldag som sponses av OBOS

Som en del av strategien har OBOS besluttet å avsette en del av det årlige driftsresultatet til formål som kommer medlemmene til gode. For 2017 er det avsatt 70 millioner kroner til to konkrete tiltak som det kan søkes midler fra. For begge tiltakene må det benyttes elektronisk søknadsskjema. 
Søknadsfrist: 31. mai, 31. august, 30. november og 28. februar.

Grønt ansvar

Støtte til innovative miljøtiltak i boligselskap forvaltet av OBOS etter følgende kriterier:

 • Tiltaket retter seg mot klima, miljø og uterom
 • Tiltaket genererer innovasjon og nyskaping
 • Tiltaket vil bidra til synlighet for «OBOS – tar grønt ansvar»

Last ned søknadsskjema

Send så søknaden til grontansvar@obos.no.

OBOS gir tilbake

Støtte til samfunnsnyttige formål etter følgende kriterier: 

 • Tiltak som bidrar til gode bo- og oppvekstmiljøer 
 • Tiltak som retter seg mot barn eller unge
 • Positive aktiviteter og tiltak der vi har bygget mye
 • Tiltaket genererer frivillig aktivitet
 • Tiltaket vil bidra til synlighet for OBOS

 Last ned søknadsskjema

Send så søknaden til obosgirtilbake@obos.no.

 

Stolte sponsorater

OBOS støtter en lang rekke små og store idrettsalg, kulturinstitusjoner, humanitære organisasjoner og tiltak over store deler av landet. Her er et lite utvalg:

OBOS-ligaen

OBOS er ligasponsor for 1. divisjon fotball menn, som består av 16 lag. Avtalen gjelder fra og med 2015-sesongen og varer i seks år. Det spilles 30 serierunder, totalt 240 kamper fra april til november, og alle kampene vises på TV eller nett. 

OBOS-ligaen er en del av Norsk Toppfotball som er interesseorganisasjonen for de alle de 32 Eliteserie- og OBOS-ligaklubbene. Men avtalen innebærer også en satsing på bredde- og ungdomsfotball og talentutvikling, blant annet gjennom to konkrete tiltak; OBOS Cup og OBOS Drømmedag. 

Som medlem får du også rabatt på spennende landskamper og landskampsdrakter. Les mer om OBOS-ligaen her

Norsk Folkemuseum i Oslo – OBOS-gården

Sposingen av bygården Wessels gate 15, startet i 1998, og er den største sponsoravtalen i OBOS´ historie. Den tre etasjers høye leiegården i mur ble bygget i Oslo i 1865, revet i 1999 og gjenreist på museet i 2001.

De ulike leilighetene i gården gir et inntrykk av livet i en bygård i hovedstaden gjennom drøyt 130 år.

Den Norske Opera & Ballett

OBOS har sponset Den Norske Opera & Ballett siden høsten 1999. Med denne avtalen får OBOS-medlemmer 20 prosent rabatt på billettprisene i Operaen. I tillegg arrangeres det egne "OBOS-forestillinger" hvert år.

Samarbeidet har vært langt og godt, og Operaen representerer tradisjon og kvalitet hånd i hånd med nyskapning. 

Nationaltheateret

OBOS har sponset det tradisjonsrike teateret siden høsten 2013. Som landets hovedscene har klassisk og moderne norsk dramatikk hatt den største plassen på spilleplanen, men teateret gir også bred plass til utenlands dramatikk. Avtalen innebærer at våre medlemmer får 20 prosent rabatt på alle forestillinger, også på Torshovteatret. 

Det Norske Teatret

Avtalen gir alle OBOS-medlemmer 20 prosent rabatt på teatrets forestillinger. I tillegg arrangeres det med jevne mellomrom arrangeres egne OBOS-forestillinger med ekstra gode rabatter. 
 
Vi mener at det er viktig å støtte opp om et rikt kulturliv, og Det Norske Teatret appellerer til et bredt publikum. 

Den Nationale Scene

Den Nationale Scene i Bergen er en av Norges tre nasjonale teaterinstitusjoner. Teateret er en godt synlig aktør i bybildet. Avtalen er relativt ny og passer inn i vår visjon om at en by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo. OBOS-medlemmer får 20 prosent på alle forestillinger. I tillegg får studenter med OBOS-medlemskap ytterligere rabatt på studentprisen.  

Rogaland Teater

En by med et rikt kulturliv er et godt sted å bo, og Rogaland teater satte i fjor publikumsrekord med 150 000 publikummere.

Etter at OBOS etablerte seg i regionen har vi inledet et spennende samarbeid som gir våre medlemmer 25 prosent avslag på billettene til teaterets forestillinger.   

SOS-Barnebyer

I Blantyre, Malawi er det bygget en SOS-barneby med 15 familiehus for 180 barn, en barnehage for 90 barn, et sosialsenter for 1 000 brukere, et medisinsk senter for 20 000 pasienter årlig og en grunnskole for 320 elever.

OBOS støttet prosjektet med 5,5 millioner kroner i forbindelse med sitt 75-års jubileum, og har til nå vervet drøyt 200 faddere blant medlemmer og ansatte. SOS-Barnebyer driver et utstrakt forebyggende arbeid i lokalsamfunnet, og vi fortsetter derfor å gi barnebyen i Malawi en driftsstøtte på 500 000 kroner i året.

Kirkens Bymisjon

OBOS er én av Kirkens Bymisjons nasjonale hovedsamarbeidspartnere, og støtter deres boligsosiale arbeid. Bymisjonens boligsosiale arbeid går ut på å hjelpe vanskeligstilte med å skaffe seg bolig og til å bli boende på en god måte for seg selv og omgivelsene.

I tillegg legger vi tilrette for at OBOS-ansatte kan jobbe frivillig i Bymisjonens tiltak over hele landet. Det er også et mål at OBOS-ansatte på sikt kan bidra med kursing innen ulike boligspørsmål. 

Skiforeningen

OBOS er hovedsamarbeidspartner for Skiforeningen fordi Holmenkollen er en verdifull samlingsplass for folkelig kultur og treffpunkt for mange typer mennesker. 

Bredden i Skiforeningens aktiviteter; fra eliteidrett til folkefest samt tilrettelegging av friluftsliv i Oslomarka, passer godt inn i OBOS´engasjement for byens befolkning. Og i tillegg til å sponse foreningens arrangementer og aktiviteter, har vi bidratt med to millioner kroner til oppussing av poplulære Vangen Skistue i Østmarka.

Som medlem får du gode tilbud på Skiforeningens arrangementer, blant annet Holmenkollen World Cup Nordic. 

Granittrock, Oslo

OBOS er hovedsponsor for den årlige gratisfestivalen som holdes i det nedlagte steinbruddet på Grorud. GranittRock er et rusfritt og barnevennlig arrangement.

Festivalen setter Groruddalen på kartet på en meget positiv måte, og gir et bedre nærmiljø i et område der OBOS har mange boliger. 

Slottsfjellfestivalen, Tønsberg

Hvert år arrangeres OBOS-Midnattskonsert under Slottsfjellfestivalen, som går av stabelen i Tønsberg. Vi gir bort gratisbilletter til denne stemningsfulle, unike konserten på toppen av Slottsfjellet.

Artister som har vært på programmet er Bjørn Eidsvåg, Susanne Sundfør og Marie Bonie. Festivalen er sommerens høydepunkt for mange av våre medlemmer.  

Månefestivalen, Fredrikstad

Månefestivalen er Østfolds største musikk- og kulturfestival, og er blitt arrangert siden år 2000. Festivalen arrangeres i den gamle festningsbyen i Fredrikstad, bedre kjent som Gamlebyen.

Musikalsk spenner det seg fra støyete rock, kvalitetspop, utforskende jazz og ekte punk – og sammen med en rekke andre kunsteriske utrykk på festivalområdet, blir helheten en uforglemmelig opplevelse.

OBOS er hovedsamarbeidspartner for festivalen. Som en del av dette samarbeidet arrangeres en gratis vorspiel-konsert dagen før selve festivalen starter. Denne kalles "OBOS på månen" - her er både medlemmer og ikke medlemmer velkommen! 

Ålesund Live og Jugendfest, Ålesund

Momentium er en av Norges største festivalarrangører – mest kjent for å arrangere Ålesund Live, Sommerfesten på Giske og Jugendfest, som alle finner sted på Sunnmøre. OBOS er samarbeidspartner, og derfor får OBOS-medlemmer rabatt på billetter til Ålesund Live og Jugendfest. Sommerfesten på Giske er en «spleisefestival» for store og små. Her kan barna delta på den populære OBOS-tegnekonkurransen og vinne en lekehytte.

Atlanterhavsparken, Ålesund

Atlanterhavsparken i Ålesund er et av Nord-Europas største akvarier, og OBOS-medlemmer får rabatt på inngangsbilletten. En gang i året arrangeres OBOS-dagen på Atlanterhavsparken, hvor medlemmer har gratis inngang og kan være med på ulike aktiviteter.

Flerbrukshaller og kunstgressbaner, Oslo

OBOS har bidratt med 15 millioner kroner til byggingen av seks flerbrukshaller i samarbeid med Oslo Idrettskrets, blant annet på Ellingsrud, Voksen, Årvoll, Lambertseter og Korsvoll. 

I tillegg er vi sammen med Fotballforbundet, fotball-og idrettskretsen, staten og Oslo kommune med på å bygge 47 kunstgressbaner i Oslo. OBOS er den eneste private aktøren som er med på å finansiere prosjektet.

Vi ønsker å bidra til gode oppvekstvilkår, og både flerbrukshallene og kunstgressbanene øker spillekapasiteten for mange idretter som er populære blant barn og unge.

Skeid, Oslo

Fotballklubben Skeid er blant de aller beste i landet til å utvikle egne talenter. Klubben rekrutterer spillere i OBOS’ kjerneområder, og vi vil gjerne bidra til at de også i framtiden gir Oslo-talentene gode treningsforhold. 
Avtalen innebærer at OBOS-medlemmer får rimelige billetter til Skeids hjemmekamper. 

Lambertseter svømmeklubb, Oslo

I drabantbyen Lambertseter bor det mange OBOS-medlemmer, og som sponsor av  Lambertseter Svømmeklubb støtter vi både viktig svømmeopplæring blant barn og unge, samt klubbens talentutvikling.

Gjennom avtalen kan alle OBOS-medlemmer blant annet bade for halv pris på Lambertseter bad lørdager og søndager.

Observatoriet i Observatoriegata, Oslo

OBOS har sponset restaureringen av Observatoriet i Observatoriegata i Oslo med to millioner kroner, slik at Oslos ungdomsskoleelever og forhåpentligvhis mange andre kan oppleve det flotte og historiske bygget.

Observatoriet ble bygget i årene 1831 - 33, etter tegninger av Christian H. Grosch. I hundre år fungerte det som observatorium, før lysforurensingen fra den voksende byen gjorde gode observasjoner umulige. 

I tillegg har vi sponsoravtaler med blant annet

 • Kirkelig Kulturverksted / Kulturkirken Jakob, Oslo
 • Oslo Byes Vel
 • Oslo museum
 • Abildsø Gård
 • Vær Stolt Festivalen, Oslo
 • Fargespill, Bergen
 • Kirsten Flagstad Festival, Hamar
 • Ringsaker Operaen
 • Skolekorpsene i Fredrikstad
 • Tasta IL, Stavanger
 • Fornebuløpet
 • Snarøya Sportsklubb
 • Oslo Skifestival
 • Rustad IL, Oslo
 • Svømmeklubben Speed, Oslo
 • Sportsklubben Trygg / Lade, Trondheim
 • Hinna Fotballklubb, Stavanger
 • Årstad håndball, Bergen 


Hvert år sponser vi også små og store enkeltarrangementer på kultur- og idrettsfronten, samt ulike miljøtiltak i OBOS-borettslag, for eksempel støyskjermer, lekeplasser, grendehus, fritids- og sportsanlegg. 

KONTAKT:

Har du spørsmål om våre sponsorater? Send en mail til obos@obos.no.  

(Foto: Det Norske Teatret / L-P Lorentz, Emile Ashley, Nadia Frantsen, Tonje Thilesen, Skeid, Hans Fredrik Asbjørnsen)

Tilbake til toppen