Portrettet
I portrettet blir vi bedre kjent med aktuelle folk med spennende historier.
-
– Kunstig intelligens må gjøre livet vårt bedre
I utviklingen av nye dataverktøy bør vi tenke mindre på å bli rike og mer på å være lykkelige, mener KI-ekspert Inga Strümke. -
Groruddalsguttene
Rapperen fra Romsås og forfatteren fra Stovner har et felles prosjekt og en felles kjærlighet for Groruddalen. -
– Driven er en viktig del av personligheten min
Den vakre stemmen har gitt Amanda Delara (26) en stjerneplass på den norske pophimmelen, men den har også ført til at hun kanskje aldri kan reise tilbake til sitt barndomsparadis. -
– Jeg er en sånn nabokjerring som Gro snakket om
Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery klarer ikke å se bort. Etter at hun selv ble mobbet som barn, sier hun alltid fra når noen blir dårlig behandlet. -
Kraftkaren
Marco Elsafadi (47) ville egentlig bli politi. Flaks for barn og ungdom at han ble relasjonshøvding isteden. -
– For å lage god kunst, må flest mogleg perspektiv bli høyrde
Regissør Kjersti Horn (46) veit aldri kva ho ønskjer å seie med eit teaterstykke. For henne er det noko anna som er viktigare. -
Isdronningen
Skuespiller og musiker Mimmi Tamba valgte seg renessansen for å finne seg selv. Som Elsa i «Frost» vil hun slippe magien løs. -
Endringsagenten
Fotballpresident Lise Klaveness (41) har fått høre at hun har et markeringsbehov. Det er en pris hun kan betale for å bli hørt. -
– Hvis alt handlet om penger, hadde jeg aldri giddet
Sophie Elise (27) har tjent millioner på å dele av seg selv. Det har ikke kommet uten en pris. -
– Jeg var helt bergtatt av byen
Da Anne-Kristine Kronborg (49) var liten drømte hun om å bo i blokk. I dag er hun en bolighistoriker med stor kjærlighet for hverdagsarkitekturen. -
Marius tror alle har en Pamela i seg
Han hadde selv fordommer mot drag queens. Helt til en kompis viste Marius Hagen (33) hva det egentlig handlet om. -
Drabantdrømmen
Rapperen Rambow tror ikke han hadde vært artist i dag om det ikke var for Furuset. -
Fra fine dining til ville vekster
For kjøkkensjef Jørgen Ravneberg er det bare bærekraftig mat som gjelder.