Hopp til innhold

Slik får du den beste strømavtalen og sparer strøm

Du trenger ikke å fryse i mørket for å spare penger på strøm! Med Elekt, og noen bevisste valg, kan du redusere strømregninga uten å gå på kompromiss med komforten.

En kvinne holder en telefon oppe og viser skjermen. Hun sitter ved en skrivepult med en PC på.

Til forskjell fra andre sammenligningstjenester, kan du med Elekt-appen sjekke strømavtalen din opp mot andre tilbud i markedet, og få beskjed om når det lønner seg å bytte.

– Strømregninger kan virke som et uunngåelig onde, og jungelen av strømavtaler, lureavtaler og uforståelig stammespråk har tidligere gjort det utfordrende å vite om du faktisk har en god eller dårlig avtale, sier Maren Kamp, strømekspert i Elekt.

Elekt er en strømspareapp som skal hjelpe forbrukerne til å få full kontroll og hjelp til å redusere strømkostnadene – helt uavhengig av hvilken strømleverandør du har.

Medlemsfordel:

Som OBOS-medlem kan du prøve Elekt-appen gratis. Etter prøveperioden får du opptil 25 % rabatt på abonnementet.

Sjekk ut Elekt medlemsfordel

Unngå lureri og få oversikt over strømforbruket

– Elekt er et verktøy for å ta smarte strømvalg som reduserer strømregninga. Målet med appen er å få bukt med lureriet i strømbransjen, og det gjør vi ved å gi folk kunnskap og oversikt over sine strøm- og nettleiekostnader – noe som øker forbrukermakten. Vi vil hjelpe folk med å mestre strøm.

I fjor høst og vinter var strømprisen skyhøy, og Maren Kamp fikk stadig spørsmål om å dele sine beste strømtips.

– Jeg er opptatt av at vi alle kan gjøre små, enkle grep for å redusere strømregninga uten å nødvendigvis gå på kompromiss med komforten. Det er ofte små, gode rutiner i hverdagen som fører til de store, varige resultatene, og det vil vi gjerne hjelpe folk til å forstå.

En person viser fram en mobilskjerm. Foran henne står det en PC, papirer og penn.

Med Elekt kan du enkelt sjekke strømavtalen din opp mot alle tilgjengelige avtaler i markedet. Foto: Kristoffer Wittrup/Elekt

Her er strømekspertens beste tips:

1. Kontroller strømavtalen

Vet du om du har en god eller dårlig strømavtale? Hvis ikke, er du ikke alene. Med Elekt-appen kan du enkelt sjekke strømavtalen din opp mot alle tilgjengelige avtaler i markedet. Appens Strømvakt-funksjonalitet gir deg beskjed når det lønner seg å bytte avtale, viser hvor mye over markedsprisen (spotprisen) du betaler, og hvor mange kroner du kan spare på å bytte.

Dette enkle grepet kan utgjøre mange tusen kroner i året. Det som skiller Elekt fra andre bytte- og sammenligningstjenester, er at du får personlige anbefalinger basert på din faktiske strømregning. Den analyserer forbruket ditt time for time og gir deg skreddersydde råd for hvordan du kan spare mer.

2. Vær bevisst på strømprisene gjennom døgnet

Strømprisen varierer i løpet av døgnet, og med Elekt får du automatisk varsel om når strømmen er dyrest og billigst. Hvis strømprisen er 30 % billigere klokka 19.00 enn klokka 18.00, er det enkle penger å spare. Du trenger ikke å sette på vaskemaskinen på ugunstige tider, men små tilpasninger kan føre til betydelige besparelser.

En person holder en mobil i hendene og viser fram et skjermbilde av strømspareappen Elekt.
En kvinne lener seg inntil en vegg. Hun har på seg en rosa dressjakke og håret er i en hestehale.

Maren Kamp i Elekt. Foto: Kristoffer Wittrup/Elekt

En kvinne sitter i en sofa. Hun holder noen ark og ser fornøyd ut.

3. Forstå totalprisen på strøm og sjekk prisene på nettleien

I likhet med bomringens «rushtidsavgift», har nettleien tariffmodeller som gjør det dyrere å bruke strøm i rushtidene – som når de fleste lager middag eller dusjer om morgenen. Elekt-appen viser deg prisen for strøm og nettleie samlet, og gir deg en oversikt over de reelle strømkostnadene.

Å være kjent med totalprisen for strøm, inkludert de nye nettleietariffene, kan hjelpe deg å unngå uventede kostnader og optimalisere strømforbruket ditt på en smart måte.

4. Skru av lyset når du går ut av rommet

Det virker kanskje banalt, men de små tingene som å skru av lyset når du går ut av rommet eller senke innetemperaturen ved å skru ned termostaten en grad, kan ha en stor innvirkning over tid.

Ikke sett på vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen før den er full, og hvis du skal koke deg en kopp med te, så kok bare opp det vannet du trenger. Ta en sjokklufting istedenfor å fyre for kråka. Disse små endringene kan spare deg for penger uten å redusere komforten.

Publisert 08.11.2024

Sist oppdatert 29.11.2024 kl. 13:00