Gjør et trygt boligkjøp

Barnefamilie i Kværnerbyen, bakgården til Turbinen borettslag og vannspeilet.

Vi forvalter hver tredje Oslobolig.

Hver dag jobber vi hardt for å realisere nordmenns boligdrøm. I over 85 år har OBOS bygget over 100.000 hjem, og vi forvalter nå mer enn hver tredje bolig i Oslo. 

– Tidene har forandret seg og folk er ikke bare ute etter tak over hodet lenger, nå vil de ha drømmeboligen. Du kan si at OBOS har gått fra å fokusere på å avskaffe bolignøden, til å oppfylle boligdrømmen, forteller konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Bilde av Daniel Kjørberg Siraj, konserndirektør for boligutvikling og eiendomsmegling i OBOS
Da OBOS ble opprettet i 1929 var boligmangelen stor, og målet var at det skulle bygges flest mulig boliger til lavest mulig pris.

– OBOS startet som et redskap for å avskaffe bolignøden i landet. I lang tid samarbeidet vi med stat og kommuner for å skaffe folk tak over hodet, utdyper Siraj.

I dag handler det ikke bare om å bygge flest mulig boliger, men om å bygge gode, trygge hjem som holder god kvalitet.

I en av våre nye og moderne boliger, vil du ha bedre isolasjon og lavere energiforbruk. Alle boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske og miljøvennlige krav. Det skal være trygt å velge OBOS, derfor har vi fem års reklamasjonstid på nybolig.

Vi bygger over store deler av Norge - se oversikten over våre spennende boligprosjekt

Lang erfaring skaper trygghet 

Tidligere var målet til å bidra til å realisere drømmen om at alle nordmenn skulle eie egen bolig, og i løpet av 1930-årene bygget vi nesten 2 500 leiligheter. Dette fortsatte vi å jobbe iherdig med i løpet av hele 50-, 60- og 70-tallet.

Åttiårene ble preget av at prisreguleringen på borettslagsboliger ble opphevet. Boligpolitikken ble underlagt de frie markedskreftene, og utbyggingen svingte i takt med etterspørselen, noe som førte til synkende boligproduksjon.

– På åttitallet ble boligmarkedet avregulert, og det ble slutt på offentlige støtteordninger og subsidiering av boliger. Nå måtte vi bygge boliger som skulle selges til markedspris, forteller Daniel Kjørberg Siraj.

Les også: Derfor bør du kjøpe nytt.

Fra bolignød til boligdrøm

På slutten av åttiårene kom boligkrakket, og de økonomiske nedgangstidene preget også den første delen av nittitallet. Dette førte til at mange fikk alvorlige gjeldsproblemer, og boligbyggingen gikk i stå.

OBOS var likevel en av de få utbyggerne som overlevde denne tunge tiden, og da priskurven skjøt i været igjen var vi straks i gang med nye prosjekter. 

Illustrasjonsbilde av kvinne, FornebulandetKvalitet og trygghet over hele Norge

Det er ikke bare de som bor i Oslo og omegn som kan nyte godene av et OBOS-medlemskap. Takket være fusjoner med boligbyggelag i andre deler av Norge, har vi nå også mange kunder utenfor hovedstaden, og setter stadig i gang nye boligprosjekter rundt om i landet.

 – Folk drømmer gjerne om ulike ting. Derfor må vi tenke bredt, og sørge for å ha gode prosjekter som tilbyr boliger der folk ønsker, og drømmer om å bo, sier Siraj.

Over 85 år med erfaring, samt at det er medlemseid, har gjort at det å kjøpe bolig gjennom OBOS er noe av det tryggeste du kan gjøre. 

– Vi skal levere boliger som holder lenge, og det skal være lett å leve der. Vi følger også opp kundene våre etter at de har overtatt boligene. De som kjøper bolig gjennom oss skal kunne stole på at vi er der. Vi har økonomi til å rydde opp etter oss selv, og vi løper ikke fra forpliktelsene våre, forteller konsernsjefen.


Finn en ny bolig nær deg! Gå til vår oversikt over nye boligprosjekter

Tilbake til toppen