Derfor bør du kjøpe nytt

Fasadebilde av Voksenhagen borettslag.

Få drømmeboligen uten å måtte bruke tid og penger på oppussing

Visste du at halvparten av Norges befolkning pusser opp hvert eneste år? Og det verste er at bare ti prosent av oss synes det er gøy. Det er kanskje ikke så rart, for oppussing tar ofte mye lengre tid enn du først hadde tenkt. Og jo lengre tid det tar, jo dyrere blir det. Faktisk ender hele 30 prosent av alle som pusser opp med å bruke mer penger enn planlagt.

Vi nordmenn legger mye stolthet i våre hjem, og ønsker gjerne at boligen vår skal både være koselig, stilfull og personlig. Dessverre blir det ikke alltid slik. 

Oppussingsfella

Er du på boligjakt har du sikkert oppdaget at drømmene dine ikke nødvendigvis oppfylles der heller. Så for å få det som du vil går du kanskje for et oppussingsprosjekt.

Men å pusse opp er ingen dans på roser, og kanskje må du bruke alle ferieukene dine på oppussingen. Og som 32 prosent av alle som pusser opp, vil du sikkert begynne å krangle med partneren din, gjerne om hvor lang tid alt tar.

Så hvorfor ikke bare unngå denne oppussingsfella, og heller bare kjøpe noe helt nytt? 

Vi bygger alle typer boliger - over store deler av landet! Se vår oversikt med spennende boligprosjekter

Nyboligfølelsen 

Interiør stue/kjøkkenInteriør stue/kjøkken

Tenk deg følelsen av å tråkke over dørstokken inn i en bolig som ingen har bodd i. En bolig der alt er nytt og urørt, slik at dmed enkle grep kan gjøre det til ditt hjem, i din stil. Dette kaller vi nyboligfølelsen.

Med en helt ny OBOS-bolig får du alltid nyeste standard og kvalitet, og du har mulighet til selv å velge hvilken etasje du vil bo i. Under byggingen har du også muligheten til å velge egne tilvalg slik at du kan sette ditt personlige preg på leiligheten. Og dette er langt i fra den eneste fordelen ved å kjøpe en helt ny bolig.

Økonomiske fordeler

Den nervepirrende budrunden som vanligvis følger med et boligkjøp slipper du, for nye boligprosjekter selges til fastpris.

Du sparer deg også for tinglysningsavgiften, og belastes kun med en lav dokumentavgift sammenliknet med tilsvarende avgift ved kjøp av bruktbolig. Denne dokumentavgiften settes ut i fra tomteverdien og ikke ut i fra hele kjøpesummen.

Nye borettslag og sameier har forutsigbarhet i felles driftskostnader og utgifter til vedlikehold, og felles interesser blir ivaretatt. Når du bor i et OBOS-borettslag er du med andre ord ikke ansvarlig for naboens felleskostnader, og du vil unngå plutselige og uforutsigbare fellesutgifter.

Les også: Gjør et trygt boligkjøp.

Illustrasjon av familie som promenerer på brygga rett ved boligene.

Lang erfaring gir trygghet

Vi har over 85 års erfaring med å oppfylle folks boligdrøm, og har siden oppstarten i 1929 bygget over 100 000 hjem, og tallet øker stadig.

I 2014 solgte OBOS 3026 nye boliger til en samlet verdi av 9 milliarder kroner. Det er et stort behov for nye boliger i alle våre regioner. F. eks. økte befolkningen i Oslo med over 13 000 i 2014, og det vil alltid være behov for flere hjem. Nye boligprosjekter er derfor stadig under planlegging.

Erfaring har vi altså i massevis, og kjøper du nytt av OBOS kan du være sikker på at boligen er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene. Våre nybygg oppfyller alle tekniske og miljøvennlige krav.  

Med en moderne bolig vil du ha bedre isolasjon og lavere energiforbruk, som bidrar til å holde strømprisene nede. For å unngå eventuelle ubehageligheter i etterkant av overtagelse gir vi deg også fem år med reklamasjonsrett og garanti på boligen.

Tilbake til toppen