Hopp til innhold
Foto av en ung gutt som får kreftbehandling i regi av årets TV-aksjon.

OBOS støtter årets TV-aksjon

Årets TV-aksjon går til Barnekreftforeningen med slagordet: «Sammen for små helter» . OBOS oppfordrer alle til å åpne døra med et smil.

Foto:
TV-aksjonen Barnekreftforeningen
Publisert:
tirsdag 27. august 2024

Pengene som samles inn under årets TV-aksjon går til arbeidet med å etablere familiehus ved universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Her kan barn med alvorlig sykdom og familien deres bo sammen mens barnet får behandling.

Dette vil bidra til at familier unngår å bli splittet, barn med alvorlig sykdom får ha hele familien hos seg i behandlingsperioden, og familien får leve et mer normalt hverdagsliv i en vanskelig situasjon.

– Barn får fantastisk behandling på norske sykehus, men noen er innlagt lenge og er for syke til å reise hjem i helgene. Det kan gå lang tid mellom hver gang familien er samlet, forklarer Britt Ingunn Wee Sævig, fagsjef for Barnekreftforeningen.

Foto av en far og hans datter som leker på sykehuset under behandlingstiden.

Støtten er en unik mulighet til å gjøre situasjonen bedre for familier som er rammet, forteller Sævig.

En søndagstur for små helter

I år fyller TV-aksjonen 50 år, og leder Nina Elisabeth Larsen har store ambisjoner for jubileet.

– Målet er at alle hjem i Norge skal få besøk. Menneskemøtene bidrar nok til at aksjonen fortsatt er en suksess. Folk får en påminnelse, og mange synes det er hyggelig å få besøk, sier Larsen.

Sponsoransvarlig for kultur og sosio i OBOS, Hege Irene Asplund, mener at møtene i døra er en viktig del av aksjonen. Spesielt i den digitale tiden vi lever i.

Tallene viser også at den fysiske bøssa på ingen måte er blitt en overflødig rekvisitt: I fjor samlet bøssebærerne nemlig inn over 40 millioner kroner i kontanter.

Foto av Hege Asplund og Nina Elisabeth Larsen for TV-aksjonen 2024.

Nina Elisabeth Larsen og Hege Irene Asplund tror menneskemøtene er en viktig del av engasjementet rundt TV-aksjonen. Foto: NewsLab

En døråpner

– Årets tema treffer oss alle. Vi i OBOS vil være en døråpner for TV-aksjonen ved å bidra til at folk kjenner til den og at dem de ringer på hos, forstår hva det er, sier Asplund.

Det er ikke alle som har vokst opp med TV-aksjonen. Larsen forteller at de samarbeider tett med kommuner og fylker i hele landet, og håper at også folk som er nye i landet blir med på dugnaden.

– TV-aksjonen er og skal fortsette å være en innsamling som samler mennesker i Norge uansett hvem de er og hvor de kommer fra. Det er fellesskap i det, sier Larsen.

Relaterte

Oversikt over Ulven

OBOS på Arendalsuka 2024

OBOS deltar i flere arrangementer under Arendalsuka 12. til 16. august 2024. Her finner du oversikten.