Hopp til innhold

OBOS gir VM-støtte til kvinnefotballen og utfordrer FIFA

OBOS lover alle norske og svenske klubber som har spillere med i fotball-VM for kvinner neste år en kompensasjon på 75 000 kroner for hver norsk eller svensk landslagsspiller. Pengene skal gå direkte til spillernes klubber.

Publisert:
torsdag 20. september 2018

I sommer betalte FIFA ca. 72 000 kroner dagen per spiller til klubbene som hadde spillere med i fotball-VM for herrer. Til VM for kvinner neste sommer betaler ikke FIFA en krone.  

Initiativet fra OBOS er et ledd i arbeidet med å skape en mer likestilt herre- og kvinnefotball. Kompensasjonen skal styrke utviklingsarbeidet i klubbene og kvinnefotballen.

− FIFA forskjellsbehandler på en måte som viser at de ikke tar likestilling på alvor. OBOS utfordrer derfor FIFA til å komme på banen også når det gjelder fotball-VM neste sommer. Det er givende å støtte klubbene som gjør et uvurderlig arbeid for både fotballen og samfunnet. Det burde det også være for FIFA, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS. 

OBOS har en lang historie som samarbeidspartner med norsk fotball, og har siden 2015 vært hovedsponsoer for OBOS-ligaen.

For et år siden gikk konsernet i tillegg inn som generalpartner for Toppserien. Tidligere i år ble OBOS også offisiell samarbeidspartner med Damallsvenskan i Sverige, som med det skiftet navn til OBOS Damallsvenskan. Kompensasjonen gjelder også for spillere på det svenske landslaget.

–  Det OBOS bidrar med er både viktig og etterlengtet. Klubbene mottar ingen form for kompensasjon når spillerne er på landslag eller deltar i mesterskap. Støtten fra OBOS vil bidra til å utvikle kvinnefotballen ved å gi bedre forutsetninger til alle klubbene og til det enormt viktige arbeidet de gjør, sier daglig leder Hege Jørgensen i Toppfotball Kvinner.

 

Relaterte

Tregt tredje kvartal for OBOS

I en tid der boligutviklingen merker konsekvensene av et svakt boligmarked og økte kostnader, viser OBOS’ diversifiserte portefølje sin styrke. Boligbyggingen i Norge er nå på sitt laveste siden rett etter andre verdenskrig.