Fæsteråsen 344
Viktig å tenke på før du melder forkjøp
- Meld forkjøp selv om du har kortere ansiennitet. Den eller de foran deg kan velge å ikke bruke forkjøpsretten sin. Det er ikke bindende å melde forkjøp.
- Husk at du må ha finansieringen i orden og kunne dokumentere denne. Megler får ikke innsyn i denne.
- Ikke medlem enda? Selv én dags ansiennitet kan få deg foran i køen og sikre deg drømmeboligen.
Solgt for
Fastpris er budet selger har akseptert. Dette er prisen boligen ble solgt for.
Totalpris:
Totalpris er prisantydning/fastpris + fellesgjeld. I tillegg kommer kjøpsomkostninger. Kontakt megler for nærmere opplysninger.
Andel fellesgjeld:
Fellesgjelden er et lån som borettslaget har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du blir ansvarlig for andelen av fellesgjelden som er tilknyttet din bolig.
Gebyr forkjøpsrett:
Dette er gebyret du må betale hvis du får tilslag på boligen og takker ja til å kjøpe den med forkjøpsrett.
Månedlige utgifter
Felleskostnader:
Felleskostnader dekker driftskostnadene til borettslaget samt nedbetalingen av din eventuelle andel av fellesgjelden.
Nøkkelinformasjon
- Boligtype
- Rekkehus/småhus
- Eieform Andel, borettslag
- Antall soverom
- 2 soverom
- Internt bruksareal (BRA-i)
- 68 m²
- Etasje
- 1. etasje
- Antall rom
- 3 rom
Borettslag
- Borettslag
- FESTERÅSEN BORETTSLAG
- Organisasjonsnummer
- 953236362
- Andelsnummer
- 14
Eiendomsmegler/salgsansvarlig
Ta kontakt dersom du har spørsmål om boligen, visning eller budgivning.
Visning
Ta kontakt med eiendomsmegler/salgsansvarlig for visning.
Visningsadresse
Fæsteråsen 344, 5184 Olsvik
Se kart i GoogleOfte stilte spørsmål
Har du spørsmål om forkjøp, ansiennitet eller kjøpet? Her kan du lese mer, evt. så hjelper vi deg gjerne så bare ta kontakt med oss.
For å melde forkjøp må du dokumentere finansieringen av hele kjøpesummen, både hva du får i lån og hva du har i egenkapital. Dokumentasjonen må skje skriftlig og innen meldefristen, og du legger den inn i Meld forkjøp-skjemaet.
Du kan legge ved PDF eller skjermbilder.
Dokumentasjon av lån
Vi godtar finansieringsbevis eller e-post fra kontaktpersonen din i banken som kan bekrefte finansieringen din. Husk at telefonnummeret til kontakpersonen din må være synlig i dokumentasjonen du legger ved, legg eventuelt ved et eget skjermbilde av dette.
Dokumentasjon av egenkapital
Har du egenkapitalen stående på bankkontoen din, må du dokumentere dette med en kontoutskrift. Navnet på den som eier kontoen og saldo må være synlig. Kommer egenkapitalen fra salg av bolig, må du dokumentere at du får mellomfinansiering.
Dokumentene må stå i ditt navn
OBOS-medlemskap er personlig, og det er kun du selv som kan melde forkjøp med eget navn og medlemsnummer. Dokumentene på finansieringen må derfor også stå i ditt navn.
Egenkapital fra en annen person
Hvis hele egenkapitalen, eller deler av den, kommer fra en annen persons bankkonto, må du dokumentere dette med en kontoutskrift fra denne kontoen med en bekreftelse fra den som eier kontoen.
Ettersending av dokumentasjon
Når du melder forkjøp, anbefaler vi at du laster opp alle de nødvendige filene med én gang. Hvis du ikke har alt klart, kan du ettersende dokumentasjonen som mangler – men husk å gjøre dette før meldefristen går ut! Hvis du skal ettersende dokumentene, kan du bruke lenken i kvitteringen du får på e-post etter at du har sendt inn Meld forkjøp-skjemaet.
Hvis flere medlemmer har meldt forkjøpsrett, har medlemmet med lengst ansiennitet fortrinnsrett. Den som vant budrunden kan benytte seg av ansienniteten sin uten å ha meldt forkjøpsrett, så lenge budet ble lagt inn innen meldefristen.
Bare medlemmer med ansiennitet fra dagen før bud ble akseptert, eller tidligere, kan benytte seg av forkjøpsrett.
De som eier en bolig i samme borettslag, går foran øvrige medlemmer i OBOS. Dette kalles intern ansiennitet. Dersom flere i borettslaget vil benytte seg av forkjøpsrett, er det normalt den med lengst botid som får boligen.
Lengst innmeldt ansiennitet oppdateres fortløpende. Forkjøpsmeldinger som kommer inn etter arbeidstid blir ikke oppdatert før neste arbeidsdag.
Må jeg være med i budrunden?
Du velger selv om du vil være med i budrunden, melde forkjøp, eller begge deler. Vi anbefaler deg uansett å melde forkjøp, siden dette ikke er bindende.
Kan andre melde forkjøp for meg?
OBOS-medlemskap er personlig, og det er kun medlemmet selv om kan melde forkjøp med eget navn og medlemsnummer.
Forbehold
Vi gjør vårt ytterste for at informasjonen er oppdatert og korrekt, men tar forbehold om eventuelle feil eller utelatelser som kan oppstå. Vi anbefaler at du alltid tar kontakt med megleren som selger boligen for å få full oversikt over betingelser og priser.
Alternativt meldeskjema
Lurer du på noe om forkjøpsretten?
Kanskje du har spørsmål om meldefrist, ansiennitet og annet som har med forkjøpsrett å gjøre? Jeg svarer gjerne.
To typer forkjøpsrett
Forhåndsvarsel
Ved forhåndsvarsel legges boligen ut for forkjøpsrett før boligen er solgt, og du melder forkjøp basert på prisantydning. Når boligen blir solgt så får medlemmet med lengst ansiennitet tilbud om kjøpe boligen til avtalt pris først. Disse boligene vises med prisantydning.
Fastpris
Ved fastpris legges boligen ut for forkjøpsrett etter det er gjennomført visning og budrunde, og boligen er solgt. Etter at meldefristen har utløpt, avklares forkjøpsretten ofte neste dag. Den med lengst ansiennitet får tilbud om å kjøpe boligen først. Disse boligene vises med solgtpris.
Trenger du boliglån?
Som medlem får du OBOS-bankens laveste rente på boliglån! Vi har åpen prisliste, så du kan være sikker på at du alltid får den beste prisen og ikke trenger å forhandle om renten.